Yogalärare

Om Annika

IMG_1532

Annika Tersmeden heter jag och det är jag som driver AniccaYoga. Den yoga jag delar med mig av är en mjuk inkännande dynamisk flow yoga där mindre fokus ligger på form och mer på den inre upplevelsen av rörelse. Att vara ett med kroppen och på så sätt komma närmare sig själv det är för mig den mest helande av känslor.

I grunden är jag certifierad Ashtanga Vinyasa Yoga och Yin yogalärare. Jag hade länge yogan som komplement till annan fysisk träning såsom löpning, simning och cykel men med tiden tog yogan över allt mer och den blev också ett centralt verktyg för mig i min rehabiliteringen efter en utmattning 2014.

Jag gjorde min första yogalärarutbildning (200 RYT) 2015 hos Naomi Grosin och Inbalance yoga på söder i Stockholm och 2017 en yinyogalärarutbildning med Elisabeth Welsh på Atmajyoti Yoga Stockholm. Jag försöker ständigt utvecklas och går fortlöpande på workshops och utbildningar för att ta till mig nya infallsvinklar och rön inom yogan och andra rörelseformer.

2020 vidareutbildade jag mig (300h+) hos Julie Martin och hennes Brahmaniyoga-stil, som fokuserar mer på kroppsliga sensationer och integrationen av hela kroppen och dess rörelsemönster i yogan (embodied yoga). Med denna uppmärksamhetspraktik tränar vi oss på att öka medvetenheten om både det yttre och inre landskapet.  Till att börja med i rörelse på mattan men med tiden även i det vardagliga livet i alla dess upp och nedgångar. Att kunna rida på livets våg med mer lätthet. Till detta väver jag gärna in pilates, dans och andra rörelseterapiformer i min praktik – allt som främjar nyfikenhet och rörelseglädje.

För mig är yogan en livslång resa och en ständigt pågående process att hitta inre lugn, harmoni och balans i kroppen. På mattan övar jag mig på att stänga av tankar, fördomar, begär och att bara få vara. I mina klasser vill jag hjälpa andra att hitta dit, att hitta in i kroppen och tilliten till vår inre kärna och visdom. Att våga släppa taget om form, regler, förväntningar och krav.

Jag undervisar i Dynamisk Yoga Flow, Yin & Restorative Yoga.

 

Om Livia

 

Livia Wanntorp

Livia Wanntorp @livias_yoga

Jag heter Livia Wanntorp och jag undervisar i Hatha yoga och Yinyoga. Jag hittade yogan för ca 15 år sedan och aldrig slutat praktisera sedan dess.

För mig är yogan mer än en stund på mattan. Det är en livsstil och här hittar jag min stabilitet och närvaro.

Min första grundutbildningen gjorde jag på Nordiska Yogainstitutet 2016 (Virya Yoga) och jag har sedan dess passionerat ägnat mig åt att undervisa och utbilda genom egna workshops, kurser, klasser och retreater. Jag älskar att ta till mig ev ny kunskap vidareutbildar mig kontinuerligt bl a inom Vinyasayoga, rehabyoga, mindfullness, yin och restorativeyoga.

På senare tid har jag förkovrat mig i trauma-anpassade tekniker såsom; Integrative Somatic Trauma Therapy och Feldenkreis samt även fördjupat mig i yogafilosofin med studier på Karlstad  & Göteborgs Universitet.

Jag är E-RYT 500H+ och YACEP certifierad yogalärare hos Yoga Alliance, diplomerad stress & hälsocoach och driver det egna företaget Livia’s yoga. Sedan 2022 är jag huvudlärare för Yogalärarutbildningen på Axelsons Institute undervisar där både i yinyoga och yogans filosofi och historia.

Mina yogaklasser är inkluderande och funktionella snarare än att det efterfrågas ett estetiskt syfte. För mig är yoga något som anpassar sig till din kropp och din mentala form och inte tvärtom. Du är varmt välkommen att utforska allt som yogan har att erbjuda: fysisk och mental närvaro, medveten andning och en lugn plats att landa in i varje vecka!

 

Om Madeleine

Madeleine @yogawithmaddie

Madeleine Bladh har yogat och mediterat sedan 2012 och är certifierad i Självläkningsterapeutprogrammet STP® steg 1+2 från YogaMana Östermam, Stockholm. Hennes bakgrund är inom hälso-sjukvård, hälsocoachning, nutrition, IT-branschen och företagshälsovård.

Efter många år av egen yogapraktik och meditation kände hon en längtan att guida fler till en plats där själ, kropp och sinne kan få komma samman. Genom hennes lugna röst guidar hon dig tryggt till en harmonisk plats inom dig.

Maddie undervisar i Medicinsk yoga och mjuk hathaflow

Om Mathilda

Mathilda Larsson @birkiyoga

Jag heter Mathilda Larsson och undervisar i hatha- och yinyoga. Just nu är jag föräldraledig då jag väntar bebis i början av det nya året!

Min bakgrund i yogan sträcker sig ca 10 år. Jag bjöd in yogan till ett tonårs jag och sedan dess har jag praktiserat flera olika yogaformer. 2019 utbildade jag mig till hathayogalärare och har sedan dess undervisat i traditionell hatha – en yogaform är fysisk och inkluderar hela kroppen tillsammans med andetaget. Vi stannar i en position ca 4 andetag och upprepar rörelseflöden varje klass för att du ska få en god grund. 

Våren 2022 utbildade jag mig till yinyogalärare efter att ha blivit inspirerad av Annika som är yinyogalärare sedan år tillbaka.

På mina klasser går vi igenom grunden för klassisk hathayoga och arbetar därifrån. Vi blandar statiska rörelser med dynamisk lekfullhet tillsammans med andetaget för att lära känna våra kroppar. Utöver yogan så är jag silversmed och skapar silversmycken under namnet BIRKI (betyder björk på isländska). Jag bor i ett timmerhus norr om Norrtälje där jag har min verkstad och skogen inpå knuten. Det jag uppskattar mest i livet är rörelsen med kroppen , att lyfta vikt, springa, vandra skyffla jord och plantera potatis. Detta i kombination med yogan och dess fysiska praktik, att stärka andetaget och att fokusera på kroppen och sinnets lugn är någonting som gör mina smilgropar djupa.