Om oss

Om Annika

IMG_1532

Annika Tersmeden heter jag och den yoga jag delar med mig av är en mjuk inkännande dynamisk flow yoga där mindre fokus ligger på den estetiska formen och mer på den inre upplevelsen av rörelse. Att vara ett med kroppen och på så sätt komma närmare sig själv det är för mig den mest helande av känslor.

I grunden är jag certifierad Ashtanga Vinyasa Yoga och Yin yogalärare. Jag hade länge yogan som komplement till annan fysisk träning såsom löpning, simning och cykel men med tiden tog yogan över allt mer och den blev också ett centralt verktyg för mig i min rehabiliteringen efter en utmattning 2014.

Jag gjorde min första yogalärarutbildning (200 RYT) 2015 hos Naomi Grosin och Inbalance yoga på söder i Stockholm och 2017 en yinyogalärarutbildning med Elisabeth Welsh på Atmajyoti Yoga Stockholm. Jag försöker ständigt utvecklas och går fortlöpande på workshops och utbildningar för att ta till mig nya infallsvinklar och rön inom yogan och andra rörelseformer.

Just nu kommer stor inspiration från Julie Martin och hennes Brahmaniyoga-stil, som fokuserar mer på kroppsliga sensationer och integrationen av hela kroppen och dess rörelsemönster i yogan. En uppmärksamhetspraktik där vi tränar oss på att öka vår medvetenhet om både det yttre och inre landskapet.  Jag väver in pilates, dans och andra rörelseterapiformer i min praktik – allt som främjar nyfikenhet och rörelseglädje.

För mig är yogan en livslång resa och en ständigt pågående process att hitta inre lugn, harmoni och balans i kroppen. På mattan övar jag mig på att stänga av tankar, fördomar, begär och att bara få vara. I mina klasser vill jag hjälpa andra att hitta dit, att hitta in i kroppen och tilliten till vår inre kärna och visdom. Att våga släppa taget om form, regler, förväntningar och krav.

Jag undervisar i Yoga Flow, Yin & Restorative Yoga.

Om Mathilda

Mathilda Larsson @birkiyoga

Jag heter Mathilda Larsson och undervisar i hatha- och yinyoga.

Min bakgrund i yogan sträcker sig ca 10 år. Jag bjöd in yogan till ett tonårs jag och sedan dess har jag praktiserat flera olika yogaformer. 2019 utbildade jag mig till hathayogalärare och har sedan dess undervisat i traditionell hatha – en yogaform är fysisk och inkluderar hela kroppen tillsammans med andetaget. Vi stannar i en position ca 4 andetag och upprepar rörelseflöden varje klass för att du ska få en god grund. 

Våren 2022 utbildade jag mig till yinyogalärare efter att ha blivit inspirerad av Annika som är yinyogalärare sedan år tillbaka.

På mina klasser går vi igenom grunden för klassisk hathayoga och arbetar därifrån. Vi blandar statiska rörelser med dynamisk lekfullhet tillsammans med andetaget för att lära känna våra kroppar. Utöver yogan så är jag silversmed och skapar silversmycken under namnet BIRKI (betyder björk på isländska). Jag bor i ett timmerhus norr om Norrtälje där jag har min verkstad och skogen inpå knuten. Det jag uppskattar mest i livet är rörelsen med kroppen , att lyfta vikt, springa, vandra skyffla jord och plantera potatis. Detta i kombination med yogan och dess fysiska praktik, att stärka andetaget och att fokusera på kroppen och sinnets lugn är någonting som gör mina smilgropar djupa.