Om mig

IMG_1532

Annika Tersmeden heter jag och den yoga jag delar med mig av är en mjuk inkännande dynamisk flow yoga där mindre fokus ligger på den estetiska formen och mer på den inre upplevelsen av rörelse. Att vara ett med kroppen och på så sätt komma närmare sig själv det är för mig den mest helande av känslor.

I grunden är jag certifierad Ashtanga Vinyasa Yoga och Yin yogalärare. Jag hade länge yogan som komplement till annan fysisk träning såsom löpning, simning och cykel men med tiden tog yogan över allt mer och den blev också ett centralt verktyg för mig i min rehabiliteringen efter en utmattning 2014.

Jag gjorde min första yogalärarutbildning (200 RYT) 2015 hos Naomi Grosin och Inbalance yoga på söder i Stockholm och 2017 en yinyogalärarutbildning med Elisabeth Welsh på Atmajyoti Yoga Stockholm. Jag försöker ständigt utvecklas och går fortlöpande på workshops och utbildningar för att ta till mig nya infallsvinklar och rön inom yogan.

Just nu kommer stor inspiration från Julie Martin och hennes Brahmaniyoga-stil, som fokuserar mer på kroppsliga sensationer och integrationen av hela kroppen och dess rörelsemönster i yogan. Tidigare lärare som gjort starkt intryck på mig under åren är naturligtvis Naomi Grosin och Eva Eriksson med vilka jag gjorde min grundutbildning men även Matt Giordano, Noah Maze och Kathryn Bruni Young. Influenser från fysioterapin, pilates, dans och andra rörelseterapiformer finns också i min yogautövning.

För mig är yogan en livslång resa och en ständigt pågående process att hitta inre lugn, harmoni och balans i kroppen. På mattan övar jag mig på att stänga av tankar, fördomar, begär och att bara få vara. I mina klasser vill jag hjälpa andra att hitta dit, att hitta in i kroppen och tilliten till vår inre kärna och visdom. Att våga släppa taget om form, regler, förväntningar och krav.

Jag undervisar i Yoga Flow, Yin & Restorative Yoga.