Yoga i Täby

Välkommen till yogan i Näsbypark! Hos mig yogar du med en fast tid (1 el 2 ggr) varje vecka. På så sätt har du en garanterad plats, träffar samt gäng varje vecka och yogar blir av på ett annat sätt än om du kommer en enstaka gång. Funkar inte fast tid i veckan kan du välja klippkort på 5 el 10 ggr och yogar då i mån av plats när det passar dig. Klippkorten gäller under en termin. Missade tillfällen kan tas igen under pågående termin.

För att anmäla sig till en kurs klicka här eller maila mig på annika.tersmeden@gmail.com.

Det går att ansluta till en grupp även efter terminstart.

Vi yogar i små intima grupper i en mysig lokal i Näsbypark. Utvalda klasser sänds även via Zoom – för dig som föredrar att yoga hemma.

Varmt välkommen!

SCHEMA Hösten 2022

TIDERMÅNDAGTISDAGONSDAGSÖNDAG
11.30-12.30Slow Flow 60´Yin Yoga 60’
17.00-18.15Hatha Yoga – nybFlow Yoga Hatha fortsYin Yoga 60′
19.00-20.15Flow Yoga fortsFlow Yoga Flow Steg 3

Slow Flow

Denna klass vänder sig till dig som vill yoga i ett långsammare tempo. Vi jobbar framförallt med kroppsmedvetenhet och utforskar rörelse och medvetande genom mjuka och långsamma flöden alltid med ett fokus (kroppsligt, själsligt eller filosofiskt). 
Ingen tidigare erfarenhet krävs och klassen passar nybörjare liksom erfarna yogisar som vill gå djupare
Max 7 deltagare – vilket möjliggör personlig anpassning och utveckling.

Tid: Måndagar kl 11.30 
Kursstart: v 34,  22 augusti. 15 tillfällen fram till jul. Uppehåll v. 40 & 44
Pris: 3150 kr
Lärare: Annika Tersmeden

Flow Yoga (forts & steg 3)

En klass för dig som yogat tidigare och är bekant med yogans vanligaste positioner och andningstekniker. Vi fortsätter att utforska länken mellan rörelse, kropp och själ och blandar mjuka inkännande flöden, med funktionell anatomi, och kroppsmedvetenhet. Vi rör oss bort från form och går istället djupare in i upplevelsen i syfte är att hitta en starkare närvaro till dig själv. Vi praktiserar även andningsövningar, meditation och djupavslappning.
Detta är en dynamisk klass där du själv avgör hur mycket/lite du vill utmana dig.
Steg 3 är för dig som yogat en längre tid och har minst 4 terminer tillsammans med mig. Du förväntas har viss fysisk och mental uthållighet dels för att utmana dig i rörelse men också kunna landa längre tid i stillhet, andning och meditation.

Tid:
Måndagar kl 19.00 – 20.15 forts
Tisdagar kl 17.00 – 18.15
Tisdagar kl 19.00-20.15
Onsdagar kl 19.00 – 20.15 Steg 3

Kursstart: v.34. 15 tillfällen fram till jul. Uppehåll v. 40 & 44.
Lärare: Annika Tersmeden

Hatha yoga

Hatha yoga är en fysisk yogaform där du stannar lite längre (ca 5 andetag) i varje position. Du får tid & möjlighet att lära dig och känna in de olika yogapositionerna, att stärka upp kroppens muskler och leder på ett skonsamt sätt. Då vi yogar i små personliga grupper kan övningarna anpassas efter deltagarnas förutsättningar och behov. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Detta är en nybörjarvänlig klass där du få lära dig yoga från grunden. Fortsättningsgruppen är för dig som yogat tidigare och vill fördjupa dig ytterligare.

Tid: Måndagar & onsdagar (forts) kl 17.00-18.15
Kursstart: v.34. 6 tillfällen med ev förlängning.
Lärare: Mathilda Larsson

Yin Yoga – onsdagar & söndagar

Yin Yoga är en lugnare mer stillsam form av yoga där fokus ligger på att landa i stillhet och medveten närvaro. Den har sin grund i traditionell kinesisk medicin och syftar därmed också till att stimulera kroppens olika energikanalen, sk meridianer. De olika positionerna hålls i ca 3-5 min och du ges en möjlighet att släppa både fysiska och emotionella spänningar. Förutom att yin yogan stillar sinnet, ger dig ny energi och återhämtning stärker och stimulerar den även kroppens bindväv (fascia) som omsluter alla kroppens strukturer (skelett, leder, muskler och organ mm) vilket i sin tur har en helande och läkande effekt på kroppen som helhet.

Vi använder bolster, kuddar, filtar och block för att stötta upp kroppen i de olika positionerna. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Allt material finns att låna i studion.

Tid: Onsdagar kl 11.30 & söndagar kl 17.00
Kursstart: v.34 med 15 tillfällen fram till jul. Uppehåll v. 40 & 44.
Lärare: Annika Tersmeden