Yoga i Täby

Mars 2021 – slogs portarna upp till en större, luftigare lokal med mer plats för deltagarna centralt i Roslags Näsby. Här hålls yoga med corona-anpassat avstånd mellan mattorna, begränsat antal deltagare och personlig guidning. Utvalda klasser sänds samtidigt live via Zoom – så du kan rulla ut mattan hemma om du t ex har förkylningssymptom.

I augusti (v. 35) drar nya terminskurser igång och du kan då välja mellan att ha en stående fast tid för din yoga, 1 eller 2 ggr/v alternativt köpa klippkort om 5 el 10 ggr och vara med i mån av plats när det passar.

Anmäl dig till någon av höstens kurser här eller med mail till annika.tersmeden@gmail.com.

Det går såklart att ansluta till en terminskurs/grupp även efter terminstart. Om tiderna nedan inte passar, så hör av dig ändå så kan vi sätta ihop ytterligare en grupp.

Varmt välkommen!

SCHEMA HT2021

TIDERMÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGSÖNDAG
11.00-12.00Slow flow- TBD
11.30-12.30Yin 60′
17.00-18.15Flow Steg 218.15 Yin 60′
19.00-20.15Flow Steg 2Flow Steg 1Flow Steg 2

Flow Yoga Steg 1

Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken på men kanske aldrig provat på yoga tidigare eller inte yogat för mig tidigare. Eller så vill du kanske repetera grunderna. Här går vi igenom några av yogans grundläggande tekniker såsom andning, mentalt fokus, rörelseutforskning, grundläggande asanas (yogapositioner) meditation och djupavslappning. Vi jobbar framförallt med kroppsmedvetenhet och utforskar rörelse och medvetande genom mjuka och ibland lite mer utmanade flöden. 
Ingen tidigare erfarenhet krävs. 

Tid: Tisdagar kl 19.00
Kursstart: v.35 Tisdagen den 31 augusti, 15 ggr – uppehåll v. 44/Höstlov och sista tillfället 14 dec dvs, v.50.

Flow Yoga Steg 2

En klass för dig som yogat tidigare och är bekant med yogans vanligaste positioner och andningstekniker. Vi fortsätter att utforska länken mellan rörelse, kropp och själ och blandar mjuka inkännande flöden, med funktionell anatomi, och kroppsmedvetenhet. Vi rör oss bort från form och går istället djupare in i upplevelsen i syfte är att hitta en starkare närvaro till dig själv. Vi praktiserar även andningsövningar, meditation och djupavslappning.
Detta är en dynamisk klass där du själv avgör hur mycket du vill utmana dig.

Tid:
Måndagar kl 19.00 – 20.15
Tisdagar kl 17.00 – 18.15
Torsdagar kl 19.00 – 20.15 

Kursstart: v.35 (30/8), 15 ggr – uppehåll v. 44/höstlov och sista tillfället v.50.

Slow Flow

En mjuk lite långsammare flow yoga. Vi fokuserar på att landa i nuet, och ger kroppen en liten genomgång av rörelser och andetag. Blandar teknik och mjuka inkännande flöden utifrån olika teman och fokusområden varje gång.  
Ingen tidigare erfarenhet krävs – klassen anpassas efter deltagarna.

Tid: Prel måndagar kl 11.00-12.00
Kursstart: TBD

Yin Yoga – torsdagar & söndagar

Yin Yoga är en lugnare mer stillsam form av yoga där fokus ligger på att landa i stillhet och medveten närvaro. Den har sin grund i traditionell kinesisk medicin och syftar därmed också till att stimulera kroppens olika energikanalen, sk meridianer. De olika positionerna hålls i ca 3-5 min och du ges en möjlighet att släppa både fysiska och emotionella spänningar. Förutom att yin yogan stillar sinnet, ger dig ny energi och återhämtning stärker och stimulerar den även kroppens bindväv (fascia) som omsluter alla kroppens strukturer (skelett, leder, muskler och organ mm) vilket i sin tur har en helande och läkande effekt på kroppen som helhet.

Vi använder bolster, kuddar, filtar och block för att stötta upp kroppen i de olika positionerna. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Allt material finns att låna i studion.

Tid: Torsdagar kl 11.30 & söndagar kl 18.15
Kursstart: v.35 (30/8), 15 ggr – uppehåll v. 44/höstlov och sista tillfället v.50.