Yoga i Täby

Välkommen till den lilla yogastudion i Näsbypark, Täby!

Här yogar du i en liten grupp, med samma lärare på en fast tid varje vecka. På så sätt kan du kontinuerligt utveckla och fördjupa din yogapraktik och samtidigt skapa nya vänner och bekantskaper.

Skulle kursupplägget inte fungera för dig kan du självklart välja klippkort på 5 el 10 ggr och yogar då i mån av plats när det passar dig. Klippkorten gäller under en termin.

Det går att ansluta till en grupp även efter terminstart.

Varmt välkommen!

SCHEMA Våren 2023

MÅNDAGTISDAGONSDAGSÖNDAG
17.30-18.30
Hatha Yoga
Livia (Studio)
17.00-18.15
Yin Yoga
Livia (Studio)
19.30-20.45
Flow Yoga Steg 2
Annika (Online)
18.30-19.45
MediFlowYoga
Maddie (Studio)

Medi Flow Yoga – i Studion

MediFlow är kombination av medicinsk yoga och hathayoga med lugna andetag som ledord. Du blir guidad genom ett mjukt flöde av rörelser och positioner där ditt andetag bestämmer tempo. Du får prova olika meditationstekniker och andningsövningar i syfte att landa i och lyssna in kroppen så att även sinnet kan slappna av.

Inga förkunskaper behövs för att delta och klasserna lämpar sig särskilt för dig som kanske är eller har varit utmattad, lider av stress, oro och ångest. I ett lugnt tempo får du lära dig verktygen för att komma ner i varv och tillbaka till kraft och balans igen.

Tid: Onsdagar kl 18.30-19.45
Plats: Studion på Kryssarvägen 6B i Näsbypark
Pris: 1800 kr 
Datum: Start 29 mars, sista tillfället 24 maj. Uppehåll 12 april (påsklov).
Lärare: Madeleine Bladh

Hatha Yoga i Studion

Hatha Yoga är grunden för all annan fysisk el dynamisk yoga och det vi kallar yoga asana (positioner). Under den här klassen får du lära dig positionerna från grunden, vad de syftar till och hur du kan anpassa dem för din kropps förutsättningar. Klassen går i ett långsammare tempo men är samtidigt fysisk. Du lär dig både att känna in och samtidigt stärka upp muskler och leder på ett skonsamt sätt. Klassen passar dig som inte yogat tidigare men också dig som har yogaerfarenhet och som vill repetera grunderna och därmed fördjupa din praktik.

Tid: Tisdagar kl 17.30-18.30
Plats: Studion på Kryssarvägen 6B Näsbypark
Datum: 28/3-13/6 uppehåll 11/4 (påsklov)samt 6/6 (nationaldag)
Pris: Kursavgift (10 ggr) 2300 kr.
Lärare: Livia Wanntorp

Yin Yoga – i Studion

Yin Yoga är en lugnare mer stillsam form av yoga där fokus ligger på att landa i stillhet och medveten närvaro. Den har sin grund i traditionell kinesisk medicin och syftar därmed också till att stimulera kroppens olika energikanalen, sk meridianer. De olika positionerna hålls i ca 3-5 min och du ges en möjlighet att släppa både fysiska och emotionella spänningar. Förutom att yin yogan stillar sinnet, ger dig ny energi och återhämtning stärker och stimulerar den även kroppens bindväv (fascia) som omsluter alla kroppens strukturer (skelett, leder, muskler och organ mm) vilket i sin tur har en helande och läkande effekt på kroppen som helhet.

Vi använder bolster, kuddar, filtar och block för att stötta upp kroppen i de olika positionerna. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Allt material finns att låna i studion.

Tid: Söndagar kl 17.00-18.15
Plats: Studion på Kryssarvägen 6B Näsbypark
Datum: Start 8/1, sista tillfället 18/6. Uppehåll 26 februari (sportlov) samt 9 april (påsk)
Pris: Halv termin (11 ggr) 2/4-18/6 2400 kr
Lärare: Livia Wanntorp

Flow Yoga Steg 2 – Online via Zoom

En klass för dig som är nyfiken på rörelse och som redan är bekant med yogans positioner och andningstekniker. Vi fortsätter att utforska länken mellan kropp, rörelse och själ och blandar inkännande flöden, med funktionell anatomi, och kroppsmedvetenhet. Vi rör oss bort från form och går istället djupare in i upplevelsen i syfte är att hitta en starkare närvaro till oss själva. Detta är en dynamisk klass där du själv avgör hur mycket/lite du vill utmana dig. 

Vi inleder stunden på mattan med en kortare sittande meditation och andning för att sedan landa i mjuk uppvärmning kring klassens tema. Vi väcker energierna i kroppen och låter den sen flöda, stort eller smått, dynamiskt eller mer stillsamt och somatiskt. Klassen avslutas med djupavslappning och vila. 

Tid: Måndagar kl 19.30-20.45
Plats: Online via Zoom
Pris: Terminsavgift (22 ggr) 4600 kr 
Datum: Start 9/1, sista tillfället 19/6. Uppehåll 10 april (påsk).
Lärare: Annika Tersmeden